E-mail marketing (kompletna usluga)

U nastavku vam prezentiramo našu novu uslugu – rješenja za e-mail marketing, pomoću kojih je moguće doći do novih kupaca, klijenata i partnera u Hrvatskoj i inozemstvu. Usluga koju ćemo u nastavku opisati namijenjena izvoznicima (u regiji, Europi, ali i udaljenim dijelovima svijeta), onima koji to žele postati, ali poslovanjima koji su fokusirani isključivo na svoju matičnu zemlju.

Zašto toliko vjerujemo u e-mail marketing?

 

Mnoge tvrtke postale su naši klijenti upravo potaknuti nekom od naših e-mail kampanja. E-mail marketing spada u jednu od važnijih promotivnih praksi u našem poslovanju. Zapravo, da budemo iskreni, naš petogodišnji poslovni uspjeh možemo zahvaliti prije svega e-mail marketingu

Ovaj smo kanal u svakoj fazi našeg postojanja crpili na specifičan način, i poslije 5 godina aktivnog iskustva u e-mail marketingu, možemo nabrojati nekoliko njegovih važnih prednosti.

  • Donio nam je ogromne uštede, jer troškovi tele marketinga, direktne prodaje ili masmedijske reklame, čiji se potencijal eventualno može mjeriti s e-mail marketingom, su i do 50 puta veći.
  • Čak i da smo se u prodaji i služili tele marketingom, direktnom prodajom ili masmedijskom reklamom, male su šanse da bismo i jednom od tih strategija, za kratko vrijeme uspjeli dosegnuti broj poslovnih korisnika koji su nam bili pristupačni uz e-mail marketing. A još su manje šanse da bi naše obraćanje bilo tako precizno – usmjereno upravo prema ciljnoj skupini koja je nama najrelevantnija, bez rasipanja učinkovitosti.
  • E-mail ima jednu ogromnu prednost, koja se nedovoljno ističe i o kojoj se premalo razmišlja – on je najugodniji promotivni kanal, koji primatelja najmanje “guši”.Onaj tko čita vaš e-mail, može sam odabrati vrijeme kada će to napraviti, tj. odlučiti u kojem trenutku će posvetiti svoje vrijeme upoznavanju vašeg poslovanja i usluga koje nudite. Psihološki gledano, to ima vrlo povoljne posljedice za zaključivanje prodaje (dok razmišljate o ovome sjetite se samo koliko naporna može biti tele prodaja kada vas njihovi prodavači uhvate u najgorem mogućem trenutku i ne puštaju, i koliko averzije takav pristup stvara).
  • Većina malih i srednjih poslovanja, među kojima smo i mi, suočava se u prodaji s dvije vrlo ozbiljne prepreke, a koje e-mail marketing odlično uklanja – manjak financija (ima veze s nekim od prethodnih točki) i manjak kvalitetnih ljudski resursa. Često primjećujemo da tvrtke nemaju mogućnost kvalitetne komunikacije s inozemnim tržištem – na jeziku tog tržišta. S obzirom da rijetke tvrtke sebi mogu priuštiti velik broj visokokvalificiranih zaposlenika koji uspješno komuniciraju na drugim jezicima, tj. koji se telefonski, ili ugovarajući osobni susret, mogu obratiti potencijalnim partnerima ili klijentima na njihovom jeziku, e-mail je način da se ova prepreka vrlo uspješno preskoči – i to smo kroz godine, nebrojeno puta dokazali na vlastitom primjeru.

Gdje leže najveći problemi e-mail marketinga?

 

Koliko god se činio pristupačnim, kvalitetno upravljanje e-mail marketingom nije uvijek jednostavno.

  • Prvi, najvažniji i uglavnom nepremostiv problem s kojim se kod planiranja e-mail marketinga susrećemo, jeste pronalazak kvalitetnih baza podataka tvrtki kojima se želimo obraćati. Baze koje su dostupne na internetu ili tiskanim poslovnim imenicima su uglavnom beskorisne – uglavnom zato što se nedovoljno često ažuriraju i podaci su često neispravni. Dakle, osnovni problem koji imamo jest nemogućnost dolaska do kontakata potencijalnih klijenata ili partnera.
  • Loši i posvuda dostupni adresari kriju još jedan problem – velik broj neispravnih ili nepostojećih e-mail adresa koji dovode do velikog broja tzv. bounce-ova. Slanjem e-mail kampanje na velik broj neispravnih ili nepostojećih e-mail adresa (dakle, slanjem na “lošu” listu, kako bi se kolokvijalno mogla nazvati prosječna kupljena e-mail lista) vaš e-mail server, te općenito, vaša e-mail adresa, dolazi na tzv. blacklistu, koja vam drastično smanjuje isporučivost vaših e-mailova, te izravno dovodi do odlaska vaših e-mailova u SPAM pretince vaših potencijalnih primatelja. Još gore, postavljanje vašeg e-mail servera na blacklistu dovodi vas u situaciju da i vaši redovni poslovni e-mailovi završavaju u SPAM pretincima vaših poslovnih partnera. Dakle, loši e-mail adresari izravno mogu ugroziti i operabilnost vaše redovne poslovne e-mail komunikacije.
  • I kao zadnji, ali nimalo zanemariv problem, jesu nekvalitetni e-mail marketing programi za vođenje e-mail marketing kampanja. Istina je da na internetu postoji niz besplatnih e-mail marketing rješenja, no, s obzirom na kompleksnost slanja e-mail kampanja (gdje je isporučivost e-maila, tj. deliverability u prvom planu), u pravilu je za kvalitetno rješenje potrebno izdvojiti određen novac – sve drugo napravi više štete nego koristi. Prije nego uopće odaberete pravi softver, vrlo je važno istražiti iskustva drugih, upoznati se sa funkcionalnostima koje rješenje nudi i saznati do koje je mjere ono uopće prilagođeno vašim potrebama, iskustvu i sl.. Sučelje sa opsežnim statistikama je po tom pitanju nezaobilazna tema, jer upravo su statistike te koje će vam jasno dati do znanja da li je smjer kojim vaš marketing ide dobar, gdje eventualno griješite, na čemu trebate poraditi i sl., pa korištenje e-mail marketing programa bez ovog segmenta nema previše smisla.

Tri su rješenja prethodno opisanih problema:
kvalitetni, dobro segmentirani adresari poslovnih subjekata + kvalitetni e-mail marketing resursi + e-mail marketing strategija

Za početak – upoznajte našeg novog partnera – tvrtku koja se bavi skupljanjem, katalogiziranjem i ažuriranjem poslovnih kontakt podataka za više od 5 milijuna tvrtki u preko 60 zemalja u cijelom svijetu

 

logo

 

Rijetke su tvrtke koje u istoj tržišnoj niši aktivno, uspješno i globalno posluju u preko 60 zemalja svijeta, i to već nekoliko desetljeća. Takva je upravo tvrtka Kompass. Specijalizirana za prikupljanje i njegovanje kontakata poslovnih subjekata, ova tvrtka trenutno raspolaže bazom sa više do 5 milijuna tvrtki iz vrlo segmentiranih tržišnih niša iz cijelog svijeta. Ta činjenica pokazuje da Kompass kao servis koji pomaže u B2B komunikaciji nema konkurenciju i to je glavni razlog zašto smo se odlučili za partnerstvo s njima. Vrijedi napomenuti da Kompass prikuplja isključivo one kontakt podatke unutar pojedine tvrtke za koje znaju da će njihovim klijentima omogućiti da unutar hijerarhije pojedine tvrtke dosegnu upravo onu osobu koju trebaju – i Kompass tu nema premca. To znači da vaš e-mail (ili prodajno pismo) neće biti poslano na adresu predsjednika uprave ili negdje gdje ga nitko neće vidjeti – već će biti dostavljeno u velikom broju slučajeva upravo osobi koja je u toj tvrtki zadužena ili ima iskustva s ovom vrstom komunikacije.

Kada ispunite uvjet da raspolažete kvalitetnim kontaktima, vrijeme je da riješite problem učinkovitog i naprednog e-mail marketing softvera. Nakon godina iskustva i isprobavanja niza jednostavnih i kompliciranih rješenja za profesionalan e-mail marketing, u mogućnosti smo našim klijentima ponuditi spektar rješenja koje će zadovoljiti i najkompleksnije zahtjeve i potrebe.

Planiranje i implementacija internet marketinga uvijek su individualni, i ovise o specifičnim potrebama i ciljevima poslovanja koje iza njih stoji. Iako ne možemo govoriti o univerzalnim strategijama e-mail marketinga, možemo se fokusirati na neke standardizirane korake koje e-mail marketing strategije obuhvaćaju, a koje su se pokazale produktivnima. Ti koraci opisani su među uslugama u nastavku.

Što obuhvaća naša e-mail marketing usluga? Ili da preformuliramo: kako doći do novih klijenata i poslovnih partnera?

Poslovni kontakti

Izvoz njegovanih baza kontakata vaših potencijalnih partnera i klijenata iz 60 zemalja svijeta, uključujući njihove e-mail adrese (nakon izvoza, tim bazama u budućnosti raspolažete bez ikakve naknade i možete ih redovito koristiti u promotivne svrhe)
Pisanje e-maila

Pisanje referentnih, promotivnih i prodajnih pisama, newsletter-a, tzv. follow-up emailova i drugih pisama obraćanja.
Dizajn brošura

Kreiranje (dizajn) marketinških materijala poput brošura i kataloga o vašim uslugama ili proizvodima (pisanje i po potrebi fotografiranje), koje se u e-mailu mogu dostaviti potencijalnom klijentu ili partneru (ti materijali mogu biti korišteni i za tisak).
Prevođenje

Prevođenje tekstova e-maila na jezik primatelja, kao i prevođenje tekstova izrađenih brošura, kataloga i drugih materijala koji se šalju u e-mailu obraćanja.
E-mail kampanje

Kreiranje i vođenje e-mail kampanja, uz korištenje profesionalnog e-mail marketing softvera. Na kraju svake e-mail kampanje dostavljamo vam statistički izvještaj o rezultatima iste.
E-mail softver

Stavljanje na raspolaganje e-mail marketing softvera (+ uvoz baze kontakata) u slučaju da se samostalno želite baviti e-mail marketingom, tj. u vlastitom aranžmanu kreirati i voditi e-mail kampanje.

phone

Javite se i pružite nam detaljniji u
vid u vašu tržišnu nišu i ciljnu skupinu kojoj se već obraćate, ili želite početi. Imat ćemo nekoliko pitanja specifičnih za vaše poslovanje, te ćemo vas zamoliti za odgovore. Želimo vam pomoći da osmislite jasno definiranu marketing strategiju, koja će vam dovesti nove kupce, klijente i partnere.

 

Pošaljite nam upit

 

Obratite nam se putem e-maila info@webizrada.org, ili broja telefona 091 / 455 – 1066 (12-17h). Naš odgovor (ili, ukoliko vam je potrebna konkretna i vrlo detaljna ponuda za neku od naših usluga) vam stiže u roku od najviše 24h!