Izrada web trgovine

Što smo do sada radili, i što klijenti kažu o nama?

 • Hrvoje Veber, vlasnik web trgovine pcelarstvo-veber.hr

  "Internet prodaja na našem webshopu Pčelarstvo Veber bilježi rast od 80% u odnosu na isto razdoblje prošle godine."

  Naravno, globalna kriza vezana uz Korona virus je pridonijela tome, ali i svijest ljudi koji se u takvim trenucima okreću prirodnom, pouzdanom, provjerenom i zdravom. I bez drugih internet marketing kanala koje smo prošli mjesec praktički ugasili ili sveli na minimum, bilježimo odlične rezultate putem shopa.Velika prednost je što smo već imali odlično dogovorenu, brzu i povoljnu te uhodanu dostavu u Hrvatskoj i EU. Promet je znatno pojačan i sa narudžbama iz EU - prvenstveno Njemačke i Austrije. U vremenu krize naravno da nismo dizali cijene već smo svim kupcima pokušali izaći u susret u vidu popusta ili gratis poklona kao znak pažnje i zahvale što se pokazalo izvrsnim, jer kupci to vrlo dobro percipiraju.Sada su se pokazale i došle do izražaja većina funkcionalnosti webshopa koje smo implementirali u startu.
 • Martina Pernar, voditeljica marketinga, Paška sirana d.d., welovecheese.club

  "Zadovoljni smo komunikacijom i razmjenom informacija te brzinom rješavanja zahtjeva"

  Suradnju s Webizradom započeli smo prije godine dana na projektu izrade našeg web shopa We love cheese club by Paška sirana. Suradnja je bila odlična, zadovoljni smo komunikacijom i razmjenom informacija te brzinom rješavanja zahtjeva. Dali su nam konkretne prijedloge za poboljšanje našeg prisustva na internetu. Ponudili su nam vrlo interesantni način prezentacije naše online trgovine u tzv. cartoon stilu što nam se jako svidjelo kao ideja jer je sadržaj prikazan atraktivno i prenosi ideju koju smo htjeli.Ono što bih izdvojila kao poseban benefit suradnje s Webizradom jest konstantna edukacija o suvremenim alatima prezentacije na internetu u vidu slanja raznih priručnika što nam je bilo vrlo korisno.Također, video upute za ažuriranje stranice i unošenje sadržaja, na vrlo jednostavan i razumljiv način olakšavaju nam održavanje stranice. Zadovoljni smo i njihovim sugestijama kao što su Knjižica recepata u pdf-u te kupon s popustima. Tim Webizrade ponio se vrlo profesionalno i korektno te ih svakako preporučamo svima koji žele profesionalnu web stranicu i online trgovinu.
 • Vanja Andročec, vlasnik tvrtke Imp d.o.o., imp-sport.com

  "Webizrada pridaje veliku pažnju detaljima, brzi su i temeljiti u rješavanju problema."

  Webizrada mi je poslala newsletter koji nisam mogao odbiti. Zračio je ozbiljnošću, znanjem i bio je najava odlične suradnje. U svim razgovorima osjetio se profesionalizam i iskustvo, to je bio razlog zašto sam izabrao Webizradu. U suradnji mi se najviše svidjela brzina odgovaranja na upite i stalna želja za unapređenjem stranice i nakon njene izrade.Webizrada pridaje veliku pažnju detaljima, brzi su i temeljiti u rješavanju problema. Profesionalizam je prisutan od samoga početka, od izrade web shopa, kratkih video uputa za korištenje web shopa, pa do svakoga napisanog emaila. Podrška i pomoć je neprestana, što je jako važno pri riješavanju problema. Toplo ću ih preporučujem svima!

Saznajte kakve web trgovine radimo, te što zapravo plaćate!

Izrada webova - jedinstveni dizajn

Moderan dizajn

Što podrazumijeva moderan dizajn? Koncipiranje vaše web stranice prema najnovijim trendovima web dizajna, i očekivanjima današnjeg korisnika – kako bi korisničko iskustvo na vašoj web stranici bilo savršeno, a sam dizajn obavljao svoju prodajnu funkciju. Dizajn vašeg web dućana može se temeljiti na jednom od predložaka iz našeg kataloga, ili može biti potpuno jedinstven i prilagođen vama.

Wordpress

WordPress integracija

Vaš individualni dizajn pretvoriti ćemo u kvalitetnu WordPress temu s integriranim web shopom, kako biste tijekom rada uživali u ponajboljem i najpopularnijem CMS-u na svijetu.  WordPress će vam također uštedjeti puno vremena pri ažuriranju vaše web stranice, unošenju proizvoda, praćenju prodajnih statistika, i sl..

Košarica

SEO

U vaš web shop ćemo ugraditi semantičke oznake prema schema.org specifikacijama, kako biste mogli rangirati na Google-ovim e-commerce rezultatima pretrage. Vaš web shop ćemo prijaviti na tražilice, povezati sa Google Webmaster i Analytics alatima, kreirati lokaciju vaše tvrtke na Google Places, te vam ugraditi napredan modul za kvalitetnu optimizaciju za tražilice, pomoću kojeg ćete jednostavnije optimizirati vaše proizvode za ciljane ključne riječi.

Korisnički račun

Registracija kupaca

Vašim kupcima ćemo omogućiti registraciju u vašem web dućanu, kako bi u budućnosti mogli brže i jednostavnije kupovati. Također ćemo im kreirati vlastito sučelje za pregled starih narudžbi, te praćenje stanja trenutnih narudžbi. Putem vlastitog sučelja kupci će također moći dobivati vaše poruke vezane uz narudžbe. Tijekom registracije, kupcima ćemo omogućiti i registraciju na vaš newsletter, kako biste im mogli slati promotivne e-mail kampanje.

E-mailovi

E-mail obavijesti

U vaš web dućan ćemo implementirati potpuno automatizirane obavijesti kupcima putem e-maila, prilikom nove narudžbe, promjene stanja narudžbe, obavjesti o poslanom proizvodu, i sl.). Također, iste automatizirane e-mailove ćemo personalizirati i atraktivno dizajnirati prema vizualnom identitetu vaše tvrtke. Automatske obavijesti se također šalju administratoru web dućana, te po izboru, na dodatne e-mail adrese po vašoj želji.

Vrste proizvoda

Vrste proizvoda

Već od samog starta rada s vašim web dućanom, imati ćete mogućnost dodavati nekoliko osnovnih vrsti proizvoda – jednostavne proizvode (proizvodi samo s jednom cijenom), varijabilne (proizvode s više karakteristika, kao što je veličina, boja, i sl., i sa različitim cijenama), virtualne (neopipljivi proizvodi kao što su intelektualne usluge), digitalni (proizvodi koji se mogu isporučiti digitalnim putem odmah nakon plaćanja).

Skladište

Upravljanje skladištem

U vaš web dućan biti će implementiran sustav skladišta, koji će automatski
pratiti stanje proizvoda, prema količinama koje ste vi definirali. Sustav će vam poslati obavijest na e-mail svaki put kada proizvod dosegne nisko stanje na skladištu, a ako se proizvod proda, te stanje na skladištu bude nula (0), proizvod će automatski biti uklonjen iz web dućana.

Dostava

Dostava

U vaš web dućan ćemo integrirati vrlo sofisticiran sustav za izračunavanje troškova dostave, prema težini, ili dimenzijama paketa, prema mjestu dostave, ili nekom trećem  parametru. Moguće je definirati neograničene metode dostave, grupirati ih u klase, te im dodavati grupirane proizvode. Također, moguće je definirati načine dostave prema poštanskom broju.

Vezani proizvodi

Vezani proizvodi

Kako biste povećali vrijednost svake kupovine na vašem dućanu, integrirani sustav up-sell i cross-sell omogućiti će vam da prilikom pregledavanja određenog proizvoda i prilikom narudžbe (u košarici) kupcu bude prikazan proizvod koji vi odredite.  Na ovaj način, vrlo jednostavno možete udvostručiti vrijednost svake kupovine u vašem dućanu, pružajući vašim kupcima više prilika za trošenje novca.

Varijacije

Atributi i varijacije

Atributi i varijacije su, kao što i ime sugerira, određene različitosti proizvoda. Npr., jedna majica može imati više boja, ali i veličina. Sustav varijacija u našem web dućanu vam dozvoljava precizno definiranje cijena određenog proizvoda. Npr. majicu plave boje i XL veličine možete naplatiti 120 kn, a majicu plave boje i L veličine 110 kn, i sl., bez potrebe za kreiranjem zasebnih proizvoda.

Recenzije

Recenzije

Recenzije su sjajan način da budućim kupcima pokažete zadovoljstvo svojih postojećih kupaca, te dokažete kvalitetu i popularnost vašeg proizvoda kroz socijalni dokaz. Svaki proizvod može dobiti vlastitu recenziju – recenzije se mogu isključiti i uključiti unutar administratorskog sučelja svakog pojedinog proizvoda. Da bi se recenzija pojavila na prednjoj strani web dućana, mora ju odobriti administrator.

Kuponi

Kuponi

Sustav kupona  omogućava kreiranje kodova za popuste na određene proizvode. Unutar administratorskog sučelja postoji vrlo kompleksno sučelje za konfiguriranje različitih vrsta kupona (kuponi s popustom na postotak, na određeni iznos, jednokratni, i sl.).   Kodove za kupone možete kreirati sami, i podijeliti potencijalnim ili postojećim kupcima, kako biste promovirali vaš dućan ili proizvode. Kupac kod kupona upisuje u košarici, prije plaćanja.

Načini plaćanja

Načini plaćanja

U vašem web dućanu ćemo, u dogovoru s vama, omogućiti više načina plaćanja, kao što je: plaćanje kod preuzimanja, plaćanje virmanom, te PayPal-om. Ukoliko želite koristiti domaći platni procesor za procesuiranje kreditnih kartica, možemo vam ugraditi i neki do domaćih platnih procesora, pomoću kojeg ćete moći primati uplate preko kartica kao što su American, Diners, Visa, MasterCard, Maestro.

Unos proizvoda

Unos proizvoda

Kako bi vaš web shop startao s radom što prije, za vas ćemo unijeti do 50 proizvoda, sa do 10 fotografija, 2 videa i 5 PDF brošura po proizvodu. Za sve proizvode ćemo konfigurirati cijene, načine dostave i sve potrebne karakteristike kako bi od samog starta rada dućana vaši kupci te proizvode mogli odmah naručivati, te kako biste vi što prije mogli početi zarađivati.

SEO

Atraktivna košarica

Košarica omogućava posjetiteljima jasan pregled odabranih proizvoda sa cijenama i količinama. U košaricu ćemo vam integrirati i automatski kalkulator troškova dostave, te polje za upis kupon koda za popust. Također, na košarici ćemo vam omogućiti i prikaz cross-sell proizvoda, kako biste kupcima ponudili dodatne proizvode za kupovinu, prije nego se upute na blagajnu.

Responzivnost

Responzivnost

Sada već popularan i raširen pojam “responzivnost” znači ništa manje nego prilagodbu načina prikazivanja vašeg web shopa na ekranima svih veličina, što uključuje i mobilne uređaje i tablete. Responzivnost je posebno učinkovita kod mobilnih uređaja, gdje znatno povećava korisničko iskustvo upotrebe web shopa, čime ćemo vašim kupcima omogućiti kupovinu u pokretu. Najbolje od svega, vašem webu nije potrebna dodatna mobilna verzija, već se iz jednog CMS sučelja upravlja kompletnim sadržajem.

WordPress radionica

Edukacija za samostalno administriranje web stranice

Svi naši klijenti nakon završetka projekta dobivaju trajan pristup našoj WP radionici, koja sadrži opsežne edukacijske video materijale za uređivanje i izgradnju sadržaja pomoću WordPress-a. Uz pomoć naših edukativnih materijala vrlo ćete jednostavno svladati ažuriranje vaše web shopa, te mu time, uz minimum troškova, omogućiti aktualnost i dinamičnost.

Mike of operator

30 dana besplatne tehničke podrške za pomoć

Nakon isporuke gotove web stranice, poklanjamo vam 30 dana tehničke podrške, za vrijeme kojih putem ticketing sustava stojimo na raspolaganju za pomoć u radu s novom web stranicom i sva pitanja koja budete imali prilikom upoznavanja administratorskog sučelja, mijenjanja sadržaja, upravljanja skladištem i drugih radnji koje će postati vaša svakodnevnica.

Dodatni alati koji mogu biti sastavni dio vaše web trgovine

kartica

Kartično plaćanje

Nudimo vam mogućnost naplate putem domaćih platnih procesora, među kojima su najčešći WSPay, Corvus i PayWay. Prednost naplate na ovaj način je ogromna, kako za vlasnike web trgovina, tako i za kupce – krenuvši od bržeg procesa kupovine, sigurnije naplate, mogućnosti naplate u više rata itd.. Platni procesori na web stranici mogu funkcionirati na sljedeće načine: omogućavaju procesuiranje kreditnih kartica (dakle, naplatu) direktno na web stranici prodavača, procesuiraju kreditne kartice na vlastitom serveru (kupac se najčešće nakon klika na tipku “Naruči” preusmjerava na zaštićenu web stranicu platnog procesora).

Diverse computer hacking shoot

Integracija s ERP-om ili CRM-om (knjigovodstveni softveri i blagajne)

Vlasnici web trgovina koji svoj shop nisu povezali s knjigovodstvenim softverom / blagajnom znaju koliko zamorno može biti ručno usklađivanje informacija unutar CMS-a i CRM-a (vođenje računa o skladištu, unos novih proizvoda i sl.). Da bi se izbjegao ogroman gubitak vremena, ali i potencijalne greške koje su uvijek moguće kad se radi o “ručnim” prilagodbama, preporuča se povezivanje web trgovine i ERP-a/ CRM-a, i što je moguće na više načina – ovisno o tome koji se aspekti među ovim servisima sinkroniziraju i da li sinkronizacija treba funkcionirati u realnom vremenu.

Businessman Handshake Corporate Colleagues Concept

Veleprodajni aspekti web trgovine

Vrlo važan aspekt planiranja B2B web dućana je identificiranje tehničkih specifičnosti koje korespondiraju sa specifičnostima samog poslovanja, ciljeva koje ono ima pred sobom, radnim procesima i sl.. Neki od najčešćih veleprodajnih funkcionalnosti na web trgovinama su mogućnost kompleksnih cijena (drukčijih za veleprodajne kupce u odnosu na maloprodajne), fleksibilna blagajna, sustav napredne pretrage asortimana, mogućnost kalkulacija i samostalnog određivanja specifičnosti proizvoda od strane kupca (tzv. generatori proizvoda) itd.

globe

Multijezičnost

Ukoliko smatrate da vam je potrebna, vašem web shopu podariti ćemo sposobnost govora na više jezika, kako biste mogli prodavati vaše proizvode i na stranim tržištima. Prilagoditi ćemo valute, poreze, i sve što je potrebno za kupce sa drugih govornih područja. Svim jezičnim verzijama upravlja se iz jednog WordPress sučelja (bez obzira na broj jezika, koji je neograničen), a prevesti je moguće apsolutno sve.

dmail

E-mail marketing

Na blagajni dućana, pri završetku kupovine i u trenutku kada je vaš kupac najraspoloženiji za dodatne odabire, prikazati će mu se polje za odabir pretplate na vaš newsletter. Na ovaj način, velika većina vaših kupaca nalaziti će se i na mailing listi, čime ćete moći automatizirano izgrađivati bazu podataka kupaca. Također, na točno određeno mjesto web dućana, koje ćemo definirati u dogovoru s vama, postavit ćemo strateški web formular, a koji će poslužiti za regrutiranje dodatnih pretplatnika na vaš newsletter i izgrađivanje baze kontakata koji će ubuduće biti vaša vjerna publika.

sms

SMS marketing

U kontekstu web dućana, SMS marketing je komunikacija s potencijalnim i postojećim kupcima vašeg web dućana putem SMS-a – dakle, kratke tekstualne poruke koja se šalje na mobilni (pametni) uređaj primatelja. Poruke se mogu slati kako bi se kupce obavijestilo o statusu njihove narudžbe, a mogu se i slati kao promotivne poruke, koje sadrže kratku informaciju o aktualnom sniženju. Učinkovit aspekt SMS marketinga u kontekstu web dućana je i slanje kodova kupona za popust putem SMS-a potencijalnim ili postojećim kupcima, koji te kodove mogu upisati u vašem web dućanu te ostvariti određeni popust na vaš proizvodni asortiman.

social

Integracije s društvenim mrežama

Registracija putem društvenih mreža na vašem web dućanu, tipke za dijeljenje sadržaja, društveni zidovi, Facebook web trgovine, Facebook chat moduli i slični alati podići će korisničko iskustvo vaših kupaca i učiniti da vam se oni uvijek iznova rado vraćaju. Također, integracija Facebook-a i web dućana putem tzv. Facebook Pixel-a je taktika pomoću koje dobivate mogućnost prikazivanja vaših Facebook oglasa točno ciljanoj Facebook publici koja je posjetila određene segmente vašeg web dućana. Na ovaj način povećavate učinkovitost vašeg oglašavanja i višestruko povećavate prodaju vaših proizvoda.

kupon

Alati za postprodajne taktike

Cijela priča oko web dućana se svodi na uvjeravanje kupca da kupi, pa su web trgovine postale platforme na kojima se kupac mora osjećati željeno i animirano. Za tako nešto su potrebne dodatne prodajne strategije i taktike – čak i nakon obavljene kupovine, jer cilj je kupca zadržati, tj. motivirati ga da što prije ponovno obavi kupovinu. U te svrhe na web trgovinama se viđaju najčešće sljedeći alati: automatizaciju e-mail komunikacije nakon kupovine (follow-up e-mailovi s kupovinama i drugim motivacijskim sadržajima), dinamičke cijene / dinamički popusti, Sales Pop i push obavijesti u realnom vremenu, preporuči prijatelju funkcionalnosti, loyalty programi i sl..

oglasi

Oglašavanje web trgovine

Ukoliko nemate nikakav vid oglašavanja vaše web trgovine, postoji šansa da će ona vegetirati na internetu i postati nevidljiva u masi konkurencije koja ju okružuje. U tom smislu naša je preporuka osmisliti zanimljive oglašivačke kampanje putem Facebooka, Instagrama, Google oglašivačke platforme i nekih drugih popularnih kanala, ali razmišljati i o potencijalu newsletter promocije koristeći e-mail kontakte postojećih kupaca ili onih koji su pokazali interes za vaše proizvode i dozvolili vam informiranje o njima.

7 razloga zašto je pravi trenutak za izradu web trgovine

 

 1. Ne zaboravimo da su u kriznim vremenima mnoga poslovanja preseljena na internet, pa smanjenu fizičku interakciju s kupcima mnogi nadoknađuju putem online shopova. Budite i vi od onih koji znaju iskoristiti potencijal prodajnih kanala na internetu.
 2. Web prodaja u Hrvatskoj i regiji rapidno raste jer korisnici imaju sve više povjerenja u internet alate. Ovaj trend ne treba propustiti.
 3. Ako vaša konkurencija nema web trgovinu, pravi je trenutak da ju preduhitrite i pokupite joj kupce ispred nosa. Ako pak vaša konkurencija ima web trgovinu, vrijeme je da joj pokažete tko je glavni!
 4. Ako sada krenete s izradom web dućana, već za 10ak dana možete početi prodavati online.
 5. Web trgovina je najvažnije mjesto za vašu promociju i prodaju, bez koje ne vrijedi ulagati u nijedan drugi vid oglašavanja, jer klikom na oglas vaš kupac želi doći na mjesto gdje može saznati više informacija o vašim proizvodima, i po mogućnosti odmah ih kupiti – a to mjesto je upravo vaša web trgovina.
 6. Izrada web trgovine je investicija koja spada u poslovni trošak i samim time smanjuje porez na dobit.
 7. Online trgovina štedi niz resursa koje zahtijeva fizička trgovina – krenuvši od najma fizičke lokacije za prodaju, preko režija i pratećih troškova koje ona zahtijeva, pa do troškova uposlenika.
 • Marin Sišul, voditelj online prodaje na mirnasisul.com

  "Preporuke za ljude koji web shvaćaju kao danas osnovni alat za bilo koji oblik posla!"

  Suradnju sa Webizrada.org tj. tvrtkom obART GRAF započeli smo prije više od godinu dana na projektu izrade stranice www.sentencia.com.hr zamišljenog kao portal za trajno uklanjanje kamenca iz vode. Nedavno smo krenuli u redizajn tj. izradu naše osnovne stranice www.aquapur.hr budući da stara stranica nije ispunjavala zahtjeve koje su nove web mogućnosti pružale. U međuvremenu od Webizrade smo naručili i izradu web dućana za akademsku slikaricu Mirnu Sišul www.mirnasisul.com.Osim izrade i osmišljavanja web projekta, Webizrada je konfigurirala, razvila, implementirala i dovela do kraja sve dodatne module što smo poželjeli i predložili... Facebook integracije, Twiter, marketing kampanje, pisanje prodajnog pisma, dali su odgovore na specifičnosti koje postoje... na sva tri projekta.Webizrada. org savršeno poštuje rokove i zadane ciljeve. Sa Webizrada.org se lako i jednostavno dogovoriti, lako ih je razumijeti. Prije kretanja u posao ponude koje izrade te popratni tekst u mailu objasni i pojasni gotovo sve. Tijekom rada na projektu na isti način. Izmjena informacija i ideja je izvrsna. Da ne spominjem upute koje dostave na kraju posla za lako unošenje i ažuriranje stranice , kada ista zaživi na internet nebu. I kada je projekt on-line stoje na raspolaganju za sva pitanja i možebitnu pomoć.Koristim priliku da preporučim Webizrada.org i gospodina Želimira Grafa sa svojim timom svim ozbiljnim ljudima koji žele naprijed, a web shvaćaju kao danas osnovni alat za bilo koji oblik posla.
 • Mario Božiković
  Mario Božiković, direktor tvrtke Mark 2 d.o.o., kupiled.eu/store

  "Ekipa Webizrade u potpunosti je ispunila naša očekivanja"

  Ekipa Webizrade u potpunosti je ispunila naša očekivanja. Odlična komunikacija prilikom izrade web stranice, brzi odgovori i djelovanje po našim zahtjevima. Hvala na poduci za korištenje aplikacijskog software-a za ažuriranje stranice, te nadopunjivanje sa različitim tekstualnim, video te audio sadržajima. Preporučamo svima koji žele imati profesionalnu web stranicu.

Želite početi prodavati putem interneta što je moguće prije, a ne želite previše ulagati u izradu web trgovine? Želite dodatno uštedjeti uz pogodnosti i popuste koje vam nudimo?

Nemojte čekati, našu ponudu možete zatražiti putem naše kontakt forme ili e-mail adrese prodaja@webizrada.org, te putem telefona +385 (0)91 455 1066 svakim radnim danom od 10-17h. Naše povratno javljanje s detaljnom ponudom možete očekivati u roku najviše 24h.

 • Date Format: DD dot MM dot YYYY
 • Date Format: DD dot MM dot YYYY