Usluge oglašavanja

Koje usluge oglašavanja pružamo, te što možete očekivati?

Oglašavanje na Google Adwords-u može biti skupo, no ako se radi pametno, može biti vrlo profitabilno. Postoji više načina na koji možete oglašavati putem Adwords-a, a sljedeći su se pokazali najučinkovitijima:

  • Search Network – Oglašavanje na Google-u i partnerskim tražilicama (Google Maps, Google Play App dućan, Google Shopping, Google Groups, itd.) – ovaj kanal podrazumijeva kontekstualno oglašavanje – prikazivanje vašeg oglasa unutar rezultata pretrage. Plaćanje se može konfigurirati prema kliku, i prema broju pregleda, no, najvažnija osobina jest – plaćate po učinku. Vaš oglas se prikazuje isključivo ako je povezan sa ključnom riječi koju posjetitelj upisuje u tražilicu.
  • Display Network – Oglašavanje na Google-ovoj mreži web stranica. Vaši oglasi mogu biti prikazani na YouTube-u, na servisima kao što je Google Maps, Blogger, Gmail, Google Apps, Google Finance, te milijunima web stranica koje su povezane sa Google-ovom Display Network oglašivačkom mrežom.Vaš oglas se prikazuje isključivo ako mu je sadržaj u korelaciji sa sadržajem web stranice, ili sa interesima posjetitelja (interes posjetitelja prati Google putem praćenja navika svojih korisnika koji su prijavljeni u svoj Google račun).
  • Video – Oglašavanje videom primarno se cilja publika na YouTube-u – sigurno ste vidjeli one silne reklame unutar vašeg omiljenog videa na YouTube-u.

Privlačnost Facebooka leži u činjenici da ga koristi nevjerojatno velik broj ljudi (mjesečno preko 1.3 milijarde korisnika). Čak preko 83% korisnika Facebooka živi van SAD-a, što ga čini posebno privlačnim za regionalni marketing. Samim time, u Hrvatskoj i regiji Facebook oglašavanje pruža velik potencijal za dosezanje novih klijenata i kupaca. Oglašavanje na Facebook-u ne funkcionira putem ključnih riječi, kao na Adwordsu, no Facebook pruža mogućnosti kreiranja različitih vrsti oglašivačkih kampanja za sve desktop i mobilne platforme, te plaćanje po kliku ili broju pogleda vašeg oglasa. Moguće je i određivanje parametara oglašavanja prema starosti posjetitelja, prema fizičkoj lokaciji, interesima, itd.

Korisnici Instagramam su vrlo entuzijastični i motivirani, što čini tu platformu vrlo atraktivnom za oglašivače. Ako znate kako se uklopiti sa kvalitetnim oglasom, možete očekivati puno. Prema Facebook-ovim podacima (Facebook je vlasnik Instagrama, te se oglašavanje na Instragramu odvija putem Facebook oglašivačkog sučelja), korisnika Instagrama u Hrvatskoj ima 190.000, od toga 43% muškaraca, i 57% žena. Instagram omogućava foto i video (do 30 sekundi) oglase, te tzv. “carousel” oglase, tj. oglase koji mogu prikazati više fotografija odjednom. Svaki oglas na Instagramu može imati i kratak opis, u kojemo možete na svojevrstan način postaviti tzv. “caption”, tj. reći posjetiteljima što na fotografiji vide, te ih pozvati da o vama potraže dodatne informacije.

Adwords oglašavanje

Oglašavanje na Google Adwords-u može biti skupo, no ako se radi pametno, može biti vrlo profitabilno. Postoji više načina na koji možete oglašavati putem Adwords-a, a Webizrada.org vam može ponuditi sljedeće kanale koji su se pokazali najučinkovitijima: Search Network, Display Network, Video.

Facebook oglašavanje

Oglašavanje na Facebook-u ne funkcionira putem ključnih riječi, kao na Adwordsu, no Facebook pruža mogućnosti kreiranja različitih vrsti oglašivačkih kampanja za sve desktop i mobilne platforme, te plaćanje po kliku ili broju pogleda vašeg oglasa. Moguće je i određivanje parametara oglašavanja prema starosti posjetitelja, prema fizičkoj lokaciji, interesima, itd.

Instagram oglašavanje

Instagram omogućava foto i video (do 30 sekundi) oglase, te tzv. “carousel” oglase, tj. oglase koji mogu prikazati više fotografija odjednom. Svaki oglas na Instagramu može imati i kratak opis, u kojemo možete na svojevrstan način postaviti tzv. “caption”, tj. reći posjetiteljima što na fotografiji vide, te ih pozvati da o vama potraže dodatne informacije.

Želite detaljan uvid u našu uslugu, kako biste znali što točno dobivate i na što se tijekom projekta obvezujemo?