Uvjeti korištenja

Korištenjem web stranice www.webizrada.org (u vlasništvu tvrtke obART GRAF j.d.o.o. za usluge) stupate u zakoniti ugovor sa tvrtkom obART GRAF j.d.o.o., po kojemu imate određena prava i obaveze. Pristupom, upotrebom, pretragom, pregledom ili bilo kojim sličnim činom, vi nedvosmisleno potvrđujete da ste u potpunosti pročitali, razumjeli i složili se da će vas ova prava obvezivati, te da ćete postupati u skladu s odredbama ovog ugovora (dalje u tekstu: Ugovor) i ovih Uvjeta korištenja (dalje u tekstu “Uvjeti”), kao i svim zakonskim normativima i srodnim zakonskim i pravnim propisima koji proizlaze iz ovog Ugovora i ovih Uvjeta, po važećim zakonima Republike Hrvatske. Ako se ne slažete sa bilo kojim dijelom ove stranice, ili bilo kojom odredbom ovog Ugovora i Uvjeta, molimo vas da ne koristite web stranicu www.webizrada.org (dalje u tekstu: web stranica), te bilo koje druge materijale proizašle iz korištenja web stranice (vodiči, analize, članci, tekstovi, i sl.). obART GRAF j.d.o.o. zadržava pravo promjeniti sadržaj ovih Uvjeta u bilo kojem trenutku, te ukinuti pristup ovoj web stranici bez prethodne obavijesti.

Na ovoj web stranici je također važno obratiti pažnju na napomene vezane uz pravo vlasništva i autorska prava regulirana Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima (NN 167/03 i 79/07).

Svi materijali (tekstovi, fotografije, crteži, slike, video i audio materijali), zaštićeni žigovi i logotipovi, te svi drugi sadržaji na web stranici zaštićeni su autorskim pravima i srodnim pravima intelektualnog vlasništva, prema Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima (NN 167/03 i 79/07). Svi ti sadržaji su isključivo informativne prirode, a njihovo korištenje obuhvaća samo osobne nekomercijalne svrhe, ako nije drugačije naznačeno. Korisnicima ove web stranice nije dopušteno reproduciranje, kopiranje, distribuiranje, preinaka, prenošenje, objavljivanje ili revidiranje sadržaja ovih stranica bez pismenog dopuštenja tvrtke obART GRAF j.d.o.o..

Prava korištenja vodiča i članaka

Svaki vodič i članak preuzet sa web stranice (bilo da je preuzet ostavljanjem e-mail adrese ili direktnim preuzimanjem ili kopiranjem sa web stranice) smatra se zaštićenim autorskim djelom tvrtke obART GRAF j.d.o.o., te je kao takav zaštićen Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima (NN 167/03 i 79/07). Korištenje i ispisivanje tih sadržaja dopušteno je isključivo u svrhu informiranja i osobne, nekomercijalne svrhe korisnika. Korisnicima nije dopušteno reproduciranje, kopiranje, distribuiranje, preinaka, prenošenje, objavljivanje ili revidiranje sadržaja vodiča i članaka bez pismenog dopuštenja tvrtke obART GRAF j.d.o.o.. Korisnicima nije dopušten bilo koji oblik javnog korištenja autorskih djela (javno korištenje autorskog djela je “svako korištenje autorskog djela koje je pristupačno javnosti ili korištenje u prostoru koji je pristupačan pripadnicima javnosti, kao i omogućavanje pripadnicima javnosti pristupa autorskom djelu u vrijeme i na mjestu koje sami odaberu (putem Interneta)” – Državni zavod za intelektualno vlasništvo, www.dziv.hr. Ako želite koristiti vodiče i članke sa web stranice u svrhe koje nisu obuhvaćene Zakonom o autorskim pravima i srodnim pravima, kontaktirajte tvrtku obART GRAF j.d.o.o. na e-mail info@obartgraf.hr te objasnite u detalje potrebu za ovakvom vrstom upotrebe.

Prava korištenja “Analize web stranice”

“Analiza web stranice” (u daljnjem tekstu: Analiza) zaštićeno je autorsko djelo tvrtke obART GRAF j.d.o.o., te time spada u kategoriju pisanog djela zaštićenog zakonskim okvirom stvorenim pod Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima (NN 167/03 i 79/07). Također, preuzimanjem ove Analize vi kao korisnik (u daljnjem tekstu: Naručitelj) stupate u dodatan ugovor s tvrtkom obART GRAF j.d.o.o. (ugovor koji je zaseban pravni akt, ali spada pod izvorni Ugovor Uvjeta korištenja ove web stranice spomenut ranije u tekstu te je podložan njegovim odredbama, kao i odredbama Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima, dalje u tekstu: Podugovor), te pristajete na sljedeće uvjete korištenja:

Analiza se daje isključivo na uvid Naručitelju putem e-maila u digitalnoj formi, što je njezina jedina ovlaštena namjena. Neovlaštenim namjenama smatrat će se sve ostale aktivnosti, a neke od njih uključuju:

1. Masovno umnožavanje bilo koje vrste bez pismenog pristanka tvrtke obART GRAF j.d.o.o..

2. Masovna reprodukcija bilo koje vrste bez pismenog pristanka tvrtke obART GRAF j.d.o.o..

3. Distribucija bilo koje vrste bez pismenog pristanka tvrtke obART GRAF j.d.o.o. (Analizu nije dopušteno davati na uvid trećim osobama bez našeg pristanka, pravo pregledavanja ima samo Naručitelj).

4. Korištenje za prezentacije bilo koje vrste bez pismenog pristanka tvrtke obART GRAF j.d.o.o..

5. Citiranje bilo kojeg dijela Analize bez pismenog pristanka tvrtke obART GRAF j.d.o.o..

6. Uzimanje bilo kojeg dijela tekstualnog sadržaja Analize, njegova modifikacija i daljnja reprodukcija.

Kako se ne bi dogodilo da netko bez vašeg znanja prekrši neku od odredbi autorskog prava, ovog Podugovora i ovih uvjeta korištenja, predlažemo da analizu ne prosljeđujete trećim osobama (što se odredbama ovog Podugovora samo po sebi smatra neovlaštenom upotrebom), pošto je ona u obliku u kojemu je isključivo namjenjena Naručitelju. Ova analiza također sadrži svoj jedinstveni digitalni otisak, po čemu možemo pronaći njezino porijeklo čak i nakon njezine modifikacije, te izvornog prekršitelja zakonski goniti do najvišeg mogućeg zakonskog stupnja po pravnim okvirima Republike Hrvatske.

Tvrtka obART GRAF j.d.o.o. zadržava pravo odbiti zahtjev za izradom analize bez objašnjenja i prethodne najave. Za izradu analize potrebno nam je nekoliko sati ili više, pa u obzir nećemo uzimati tvrtke i pojedince koji nam pošalju na analizu hobi-portale, neprofitne web stranice (osim humanitarnih organizacija), blogove smještene na blog servise (poput Blog.hr) i slične web stranice. Također, kao razlog za analizu web stranice nećemo priznavati Vašu “znatiželju”.

Odricanje od odgovornosti

Analiza web stranice je informativnog karaktera, te obART GRAF j.d.o.o. ne preuzima bilo kakvu odgovornost za eventualnu financijsku i materijalnu štetu koja može nastati njezinom upotrebom. obART GRAF j.d.o.o. neće biti odgovorna za sadržaj analize niti za način na koji se taj sadržaj upotrebljava. Savjeti navedeni u analizi isporučuju se naručitelju “takvi kakvi jesu” bez bilo kakvog jamstva ili obećanja.

Podaci korisnika i njihova sigurnost

Na određenim mjestima unutar web stranice stranice i u određeno vrijeme, obART GRAF j.d.o.o. će prikupljati osobne podatke korisnika. Ti podaci će se koristiti u svrhu kontakata i evidencije korisnika ove web stranice te u svrhu statističke obrade posjećenosti web stranice stranice. obART GRAF j.d.o.o. jamči da podatke koje prikupi na taj način neće prodavati ili na bilo koji način ustupati trećim osobama.

Korištenje kolačića (cookies) na web stranici

Kolačići (cookies) su podaci poslani sa web stranice i spremljeni na korisnikov internet preglednik, u toku pregledavanja web stranice. Svakim korištenjem web stranice, preglednik šalje kolačiće natrag na server, kako bi informirao web stranicu o prethodnim aktivnostima korisnika.

Kolačići su dizajnirani kao pouzdani mehanizmi za pamćenje informacija (kao što su npr. proizvodi košarice), ili da bilježe druge korisnikove aktivnosti (klikanje na određene linkove, logiranje, posjećene stranice i sl..)

Iako kolačići ne mogu nositi viruse i nemogu instalirati tzv. malware na korisnikovo računalo, kolačići namijenjeni praćenju i bilježenju povijesti surfanja korisnika su sve češći predmet rasprave o zaštiti privatnosti na internetu.

Na web stranici webizrada.org mogu biti zastupljeni sljedeći kolačići:

  1. Striktno neophodni kolačići – tehnički ključni za ispravno funkcioniranje web stranice, kao što su npr. kolačići koji omogućavaju sigurno i pouzdano logiranje na korisnička sučelja (među striktno neophodnim kolačićima jesu različiti formulari, tipke za dijeljenje sadržaja, Google Analytics, Google Maps i sl.)
  2. Kolačići koji nadgledaju performanse –  nadgledaju i ocjenjuju korištenje web stranice, npr. bilježe posjete kako bi ocjenili koliko je stranica korištena i koji su njeni dijelovi najpopularniji.
  3. Funkcionalni kolačići – omogućavaju dodatne funkcionalnosti, kako bi poboljšali korisničko iskustvo. Npr. pohranjivanje postavki za buduće posjete, kako bi korisnik bio pošteđen istih radnji.
  4. Ciljani kolačići – koriste identifikacijski broj za nadziranje osobnih afiniteta u svrhe personaliziranje i sakupljanja budućih informacija. Npr., prezentiranje oglasa i promocija proizvoda sličinih onima koji su prethodno pregledani ili kupljeni.

Jamstvo korištenja web stranice

obART GRAF j.d.o.o. ne izjavljuje niti jamči, izričito niti prešutno, da je sadržaj web stranice i/ili povezanih stranica potpun ili ažuriran; da će web stranica i/ili povezane stranice uvijek biti dostupne i raspoložive, te da neće sadržavati pogreške, viruse, crve i druge računalne programe koji bi mogli prouzročiti štetu korisnicima, registriranim korisnicima ili trećim osobama. Svaki korisnik i registrirani korisnik izričito prihvaća korištenje ove web stranice na svoju vlastitu odgovornost. Vi, a ne obART GRAF j.d.o.o., snosite sve eventualne troškove vezane uz održavanje ili popravak računalne opreme. Bilo kakvo jamstvo dano na ovim stranicama odnosi se isključivo na proizvode ili usluge koje pruža obART GRAF j.d.o.o.. obART GRAF j.d.o.o. naglašava da sve materijale i sadržaje na web stranici treba uzeti “takvima kakvi jesu”, te se obART GRAF j.d.o.o. ne smatra odgovornim za eventualne posljedice koje mogu proizići iz drugačijeg tumačenja materijala i sadržaja na web stranici.

 

SVA PRAVA PRIDRŽANA
Ovi uvjeti primjenjuju se od 02.01.2017.

 

obART GRAF j.d.o.o. za usluge
Ilije Gregorića 47, 10 290 Zaprešić
MBS: 081067579
OIB: 77042041213
Žiro račun (IBAN): HR5323400091110832702
SWIFT: PBZGHR2X