Uvjeti korištenja

Korištenjem web stranice www.webizrada.org (u vlasništvu tvrtke E-media) stupate u zakoniti ugovor sa tvrtkom E-media (puni naziv: E-media obrt za informacijske usluge, vl. Andrea Graf dalje u tekstu: E-media), po kojemu imate određena prava i obaveze. Pristupom, upotrebom, pretragom, pregledom ili bilo kojim sličnim činom, vi nedvosmisleno potvrđujete da ste u potpunosti pročitali, razumjeli i složili se da će vas ova prava obvezivati, te da ćete postupati u skladu s odredbama ovog ugovora (dalje u tekstu: Ugovor) i ovih Uvjeta korištenja (dalje u tekstu “Uvjeti”), kao i svim zakonskim normativima i srodnim zakonskim i pravnim propisima koji proizlaze iz ovog Ugovora i ovih Uvjeta, po važećim zakonima Republike Hrvatske. Ako se ne slažete sa bilo kojim dijelom ove stranice, ili bilo kojom odredbom ovog Ugovora i Uvjeta, molimo vas da ne koristite web stranicu www.webizrada.org (dalje u tekstu: web stranica), te bilo koje druge materijale proizašle iz korištenja web stranice (vodiči, analize, članci, tekstovi, i sl.). E-media zadržava pravo promjeniti sadržaj ovih Uvjeta u bilo kojem trenutku, te ukinuti pristup ovoj web stranici bez prethodne obavijesti.

Na ovoj web stranici je također važno obratiti pažnju na napomene vezane uz pravo vlasništva i autorska prava regulirana Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima (NN 167/03 i 79/07).

Svi materijali (tekstovi, fotografije, crteži, slike, video i audio materijali), zaštićeni žigovi i logotipovi, te svi drugi sadržaji na web stranici zaštićeni su autorskim pravima i srodnim pravima intelektualnog vlasništva, prema Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima (NN 167/03 i 79/07). Svi ti sadržaji su isključivo informativne prirode, a njihovo korištenje obuhvaća samo osobne nekomercijalne svrhe, ako nije drugačije naznačeno. Korisnicima ove web stranice nije dopušteno reproduciranje, kopiranje, distribuiranje, preinaka, prenošenje, objavljivanje ili revidiranje sadržaja ovih stranica bez pismenog dopuštenja tvrtke E-media.

Pravo korištenja kupona i poklon bonova

Tvrtka E-media zadržava pravo na ukidanje sustava kupona i poklon bonova u bilo kojem trenutku, bez posebnog objašnjena i najave. Također, tvrtka E-media zadržava pravo na odbijanje kupona bez posebnog objašnjenja i najave, ako kupon ili poklon bon već nisu ugrađeni kao stavka službene ponude poslane klijentu. Kupone i poklon bonove nije moguće iskoristiti nakon zatražene ponude, uplate avansa, ili ako ste postojeći klijent tvrtke E-media. Kupon od 30% primjenjiv je isključivo na Akcijski paket (3.900 kuna).

Prava korištenja vodiča i članaka

Svaki vodič i članak preuzet sa web stranice (bilo da je preuzet ostavljanjem e-mail adrese ili direktnim preuzimanjem ili kopiranjem sa web stranice) smatra se zaštićenim autorskim djelom tvrtke E-media, te je kao takav zaštićen Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima (NN 167/03 i 79/07). Korištenje i ispisivanje tih sadržaja dopušteno je isključivo u svrhu informiranja i osobne, nekomercijalne svrhe korisnika. Korisnicima nije dopušteno reproduciranje, kopiranje, distribuiranje, preinaka, prenošenje, objavljivanje ili revidiranje sadržaja vodiča i članaka bez pismenog dopuštenja tvrtke E-media. Korisnicima nije dopušten bilo koji oblik javnog korištenja autorskih djela (javno korištenje autorskog djela je “svako korištenje autorskog djela koje je pristupačno javnosti ili korištenje u prostoru koji je pristupačan pripadnicima javnosti, kao i omogućavanje pripadnicima javnosti pristupa autorskom djelu u vrijeme i na mjestu koje sami odaberu (putem Interneta)” – Državni zavod za intelektualno vlasništvo, www.dziv.hr. Ako želite koristiti vodiče i članke sa web stranice u svrhe koje nisu obuhvaćene Zakonom o autorskim pravima i srodnim pravima, kontaktirajte tvrtku E-media na e-mail info@emedia-usluge.hr te objasnite u detalje potrebu za ovakvom vrstom upotrebe.

Prava korištenja “Analize web stranice”

“Analiza web stranice” (u daljnjem tekstu: Analiza) zaštićeno je autorsko djelo tvrtke E-media, te time spada u kategoriju pisanog djela zaštićenog zakonskim okvirom stvorenim pod Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima (NN 167/03 i 79/07). Također, preuzimanjem ove Analize vi kao korisnik (u daljnjem tekstu: Naručitelj) stupate u dodatan ugovor s tvrtkom E-media (ugovor koji je zaseban pravni akt, ali spada pod izvorni Ugovor Uvjeta korištenja ove web stranice spomenut ranije u tekstu te je podložan njegovim odredbama, kao i odredbama Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima, dalje u tekstu: Podugovor), te pristajete na sljedeće uvjete korištenja:

Analiza se daje isključivo na uvid Naručitelju putem e-maila u digitalnoj formi, što je njezina jedina ovlaštena namjena. Neovlaštenim namjenama smatrat će se sve ostale aktivnosti, a neke od njih uključuju:

1. Masovno umnožavanje bilo koje vrste bez pismenog pristanka tvrtke E-media.

2. Masovna reprodukcija bilo koje vrste bez pismenog pristanka tvrtke E-media.

3. Distribucija bilo koje vrste bez pismenog pristanka tvrtke E-media (Analizu nije dopušteno davati na uvid trećim osobama bez našeg pristanka, pravo pregledavanja ima samo Naručitelj).

4. Korištenje za prezentacije bilo koje vrste bez pismenog pristanka tvrtke E-media.

5. Citiranje bilo kojeg dijela Analize bez pismenog pristanka tvrtke E-media.

6. Uzimanje bilo kojeg dijela tekstualnog sadržaja Analize, njegova modifikacija i daljnja reprodukcija.

Kako se ne bi dogodilo da netko bez vašeg znanja prekrši neku od odredbi autorskog prava, ovog Podugovora i ovih uvjeta korištenja, predlažemo da analizu ne prosljeđujete trećim osobama (što se odredbama ovog Podugovora samo po sebi smatra neovlaštenom upotrebom), pošto je ona u obliku u kojemu je isključivo namjenjena Naručitelju. Ova analiza također sadrži svoj jedinstveni digitalni otisak, po čemu možemo pronaći njezino porijeklo čak i nakon njezine modifikacije, te izvornog prekršitelja zakonski goniti do najvišeg mogućeg zakonskog stupnja po pravnim okvirima Republike Hrvatske.

Tvrtka E-media zadržava pravo odbiti zahtjev za izradom analize bez objašnjenja i prethodne najave. Za izradu analize potrebno nam je nekoliko sati ili više, pa u obzir nećemo uzimati tvrtke i pojedince koji nam pošalju na analizu hobi-portale, neprofitne web stranice (osim humanitarnih organizacija), blogove smještene na blog servise (poput Blog.hr) i slične web stranice. Također, kao razlog za analizu web stranice nećemo priznavati Vašu “znatiželju”.

Odricanje od odgovornosti

Analiza web stranice je informativnog karaktera, te E-media ne preuzima bilo kakvu odgovornost za eventualnu financijsku i materijalnu štetu koja može nastati njezinom upotrebom. E-media neće biti odgovorna za sadržaj analize niti za način na koji se taj sadržaj upotrebljava. Savjeti navedeni u analizi isporučuju se naručitelju “takvi kakvi jesu” bez bilo kakvog jamstva ili obećanja.

Podaci korisnika i njihova sigurnost

Na određenim mjestima unutar web stranice stranice i u određeno vrijeme, E-media će prikupljati osobne podatke korisnika. Ti podaci će se koristiti u svrhu kontakata i evidencije korisnika ove web stranice te u svrhu statističke obrade posjećenosti web stranice stranice. E-media jamči da podatke koje prikupi na taj način neće prodavati ili na bilo koji način ustupati trećim osobama.

Korištenje kolačića (cookies) na web stranici

Kolačići (cookies) su podaci poslani sa web stranice i spremljeni na korisnikov internet preglednik, u toku pregledavanja web stranice. Svakim korištenjem web stranice, preglednik šalje kolačiće natrag na server, kako bi informirao web stranicu o prethodnim aktivnostima korisnika.

Kolačići su dizajnirani kao pouzdani mehanizmi za pamćenje informacija (kao što su npr. proizvodi košarice), ili da bilježe druge korisnikove aktivnosti (klikanje na određene linkove, logiranje, posjećene stranice i sl..)

Iako kolačići ne mogu nositi viruse i nemogu instalirati tzv. malware na korisnikovo računalo, kolačići namijenjeni praćenju i bilježenju povijesti surfanja korisnika su sve češći predmet rasprave o zaštiti privatnosti na internetu.

Na web stranici webizrada.org mogu biti zastupljeni sljedeći kolačići:

  1. Striktno neophodni kolačići – tehnički ključni za ispravno funkcioniranje web stranice, kao što su npr. kolačići koji omogućavaju sigurno i pouzdano logiranje na korisnička sučelja (među striktno neophodnim kolačićima jesu različiti formulari, tipke za dijeljenje sadržaja, Google Analytics, Google Maps i sl.)
  2. Kolačići koji nadgledaju performanse –  nadgledaju i ocjenjuju korištenje web stranice, npr. bilježe posjete kako bi ocjenili koliko je stranica korištena i koji su njeni dijelovi najpopularniji.
  3. Funkcionalni kolačići – omogućavaju dodatne funkcionalnosti, kako bi poboljšali korisničko iskustvo. Npr. pohranjivanje postavki za buduće posjete, kako bi korisnik bio pošteđen istih radnji.
  4. Ciljani kolačići – koriste identifikacijski broj za nadziranje osobnih afiniteta u svrhe personaliziranje i sakupljanja budućih informacija. Npr., prezentiranje oglasa i promocija proizvoda sličinih onima koji su prethodno pregledani ili kupljeni.

Nagrađivanje, provizije i preporuke

Tvrtka E-media trudi se nagraditi svakog pojedinca ili tvrtku koja nastoji širiti dobar glas o njezinim uslugama i proizvodima. Samim time, povremeno će na web stranici biti provođene promotivne akcije u kojima će se zainteresiranim posjetiteljima omogućiti izdašne provizije za promicanje usluga tvrtke E-media. No, tvrtka E-media zadržava pravo ukidanja sustava provizija, nagrađivanja i preporuka u bilo koje doba, bez objašnjenja ili prethodne najave. Također, tvrtka E-media zadržava pravo odbijanja preporuke, preporučene osobe, te uskraćivanja prava na proviziju ako postoji opravdana sumnja na zloupotrebu sustava provizija i nagrađivanja.

Kvizovi i nagradne igre

Tvrtka E-media će povremeno na web stranici provoditi kvizove znanja, te sudionicima u znak zahvalnosti osigurati poklone određene materijalne vrijednosti. Tvrtka E-media zadržava pravo odlučivanja o dodjeli poklona bez posebnih kriterija ili razloga. Tvrtka E-media zadržava pravo ukidanja kviza ili nagradne igre bez prethodne najave i objašnjenja. Također, tvrtka E-media zadržava pravo neisporučivanja poklona ili nagrade bez prethodne najave ili objašnjenja. Također, pokloni ili nagrade neće biti isporučeni ukoliko se pobjednik ili sudionik ne javi u roku od tjedan dana, kako bi zaprimio nagradu/poklon. Ukoliko se s ovim uvjetima korištenja ne slažete, molimo da ne sudjelujete niti u jednom kvizu ili nagradnoj igri na web stranici Webizrada.org ili pripadajućim stranicama na socijalnim mrežama (Facebook, Twitter, i sl.). Svi kvizovi i nagradne igre na web stranici služe isključivo za bolje upoznavanje posjetitelja sa proizvodima i uslugama tvrtke E-media, te je to njihova jedina namjena.

Jamstvo korištenja web stranice

E-media ne izjavljuje niti jamči, izričito niti prešutno, da je sadržaj web stranice i/ili povezanih stranica potpun ili ažuriran; da će web stranica i/ili povezane stranice uvijek biti dostupne i raspoložive, te da neće sadržavati pogreške, viruse, crve i druge računalne programe koji bi mogli prouzročiti štetu korisnicima, registriranim korisnicima ili trećim osobama. Svaki korisnik i registrirani korisnik izričito prihvaća korištenje ove web stranice na svoju vlastitu odgovornost. Vi, a ne E-media, snosite sve eventualne troškove vezane uz održavanje ili popravak računalne opreme. Bilo kakvo jamstvo dano na ovim stranicama odnosi se isključivo na proizvode ili usluge koje pruža E-media. E-media naglašava da sve materijale i sadržaje na web stranici treba uzeti “takvima kakvi jesu”, te se E-media ne smatra odgovornim za eventualne posljedice koje mogu proizići iz drugačijeg tumačenja materijala i sadržaja na web stranici.

Jamstvo na usluge i proizvode web stranice

E-media daje jamstvo na sve proizvode i usluge prisutne na web stranici koji su u opsegu razvoja i dizajna web stranice. Jamstvo se odnosi na usluge i proizvode proizašle iz službene ponude koju osiguravamo svakom klijentu prije početka suradnje, a koja sadržava u detalje sve stavke (sa objašnjenjima) koje će biti izvršene tijekom suradnje, za navedenu financijsku kompenzaciju (u daljnjem tekstu: Ponuda):

1. Izradu web stranica: E-media daje jamstvo na izradu web stranica na način da garantiramo implementaciju svih stavki iz dostavljene ponude/ugovora, pridražvanje svih neslužbenih dogovora vezanih za izgled i funkcionalnosti web stranice, kao i uzimanje u obzir svih klijentovih prijedloga i ideja koje je moguće u okviru ponude izvršiti.

2. Besplatno popravljanje pogrešaka: u jamstvenom roku predviđenom svakom Ponudom obvezujemo se da ćemo otkloniti svaki kvar koji je prouzročen tijekom izrade web stranice ili slične usluge.

3. Rok izrade: jamčimo da ćemo svaki projekt izvršiti u roku jednakom ili manjem koji je predviđen i definiran Ponudom. U protivnom, za svaki dan kašnjenja smanjujemo cijenu za 1% (maksimalno 15% ukupne vrijednosti projekta) ukoliko je do kašnjenja došlo našom greškom (jamstvo ne vrijedi ukoliko Naručitelj na vrijeme, ili odgovarajućim tempom tijekom projekta, ne dostavlja potrebne materijale, sugestije i slične aktivnosti neophodne za izvršavanje stavki iz Ponude).

E-media ne jamči za ispravnost sadržaja naručitelja u bilo kojem smislu (pravopisne pogreške, gramatičke pogreške, nepotpun sadržaj, netočni navodi), niti je odgovorna za bilo kakvu financijsku ili materijalnu štetu druge vrste proizašlu iz prikaza i upotrebe naručiteljeva sadržaja na web stranici. Isključivo je na naručitelju da samostalno prekontrolira ispravnost sadržaja web stranice.

Službena ponuda za implementaciju usluga

E-media će prijedlog implementacije usluga naručitelju istih dostaviti u vidu službene ponude, a čija je svrha službeno uokviriti mogućnosti realizacije projekta, njegov tijek i sve pojedinačne stavke koje sačinjavaju uslugu. Stavke koje nisu dio ponude, moraju biti zasebno dogovorene, u okviru neke druge ponude ili ugovora, da bi bile implementirane. Službenu je ponudu moguće zamijeniti službenim ugovorom (potpisanim od svih strana koje suradnju dogovaraju), ukoliko naručitelj na tome inzistira.

Avansne uplate

Implementacija naručene usluge uvjetovana je izvršavanjem avansnih uplata, navedenih u ponudi. Važna napomena: tijek plaćanja koji je naveden i detaljno objašnjen u ponudi nije moguće samoinicijativno mijenjati ili prilagođavati vlastitim kriterijma i željama, bez konzultacije sa tvrtkom E-media.

Materijali korisnika

Materijali koji su poslani ili dostupni putem web stranice ili su poslani tvrtki E-media putem e-maila ili bilo kojih drugih kanala na korištenje pri izradi web stranice ili bilo koje druge usluge i proizvoda za korisnika nisu i neće se smatrati poslovnom tajnom, tajnim ili povjerljivim.

Na ovu web stranicu, Uvjete korištenja, Ugovor i Podugovor primjenjivat će se pravna regulativa Republike Hrvatske. Korištenjem ove web stranice suglasni ste da su u slučaju spora nadležni sudovi Republike Hrvatske.

Format materijala za postavljanje na web stranicu

Svi neophodni materijali trebaju biti dostavljeni u odgovarajućem digitalnom formatu, što će prije početka izrade web stranice klijentu biti napomenuto. Ukoliko klijent ne posjeduje materijale u odgovarajućim formatima (npr. logotip u PSD ili PNG formatu s transparentnom pozadinom, tekstove u Word formatu, fotografije i druge slike u PNG, JPEG, ili JPG formatu i sl.), tvrtka E-media nije dužna prilagođavati iste, te na taj način ispunjavati uvjete za njihovo korištenje na stranici.

Unos materijala na web stranicu

E-media dužna je unijeti onu količinu materijala koja je navedena ponudom. Unos količine koja prelazi navedenu, potrebno je dogovoriti u okviru zasebne službene ponude.

Korekcije unesenih materijala

Nakon što materijali dostavljeni od strane naručitelja budu uneseni na stranicu, u okviru iste ponude neće moći biti mijenjani (zamijenjeni drugima ili korigirani). Ukoliko je došlo do grešaka pri unosu (npr. transformiranje teksta, tzv. tipfeleri i sl.), E-media će ih ukloniti bez dodatne naknade.

Vraćanje postavki nakon što klijent zatraži izmjene

Nakon što klijent zatraži koncepcijske ili dizajnerske izmjene prema vlastitim prijedlozima, idejama i rješenjima, u okviru postojeće ponude ima mogućnost zatražiti vraćanje ranijih postavki ukupno dva puta tj. za dva različita segmenta. Svako sljedeće vraćanje iziskuje financijsku naknadu.

Izrada predloška web stranice

Izrada predloška web stranice (skiciranje naslovnice i dvije unutarnje stranice koje se klijentu dostavljaju na uvid prije službenog početka suradnje tj. uplate 1. avansa), ne podrazumijeva se standardnom ponudom i ne ulazi u cijenu standardne web stranice, već ga je potrebno zasebno i uz definiranu naknadu dogovoriti.

Izrada koncepcije web stranice

Prije početka izrade web stranice, tvrtka E-media konzulirat će klijenta i postaviti konkretna pitanja vezana za izgled naslovnice njegove buduće web stranice i module koje ona treba sadržavati. Svi odgovori klijentu će biti dostavljeni u vidu pismenog dokumenta, kao potvrde njegovih prijedloga i želja, a koji će poslužiti kao dodatni službeni dogovor i smjernice kojih se pri implementaciji projekta potrebno pridržavati.

Također, klijent nije dužan izjasniti se o izgledu svoje buduće web stranice, već ima mogućnost cjelokupno osmišljavanje njenog izgleda prepustiti tvrtki E-media. Ukoliko na pitanja koja definiraju izgled njegove web stranice odluči odgovoriti iskazujući svoje prijedloge i želje, tvrka E-media dužna ih je uzeti u obzir i ne odstupati od njih. Također, klijent u tom slučaju ima pravo na tri naknadna zahtjeva vezana za izmjenu koncepcije i rasporeda modula na web stranici u okviru postojećih službenih dogovora (npr. uklanjanje, smanjivanje, povećavanje, dodavanje modula i sl.).

U slučaju da prije početka izrade njegove buduće web stranice, klijent osmišljavanje koncepcije odluči u potpunosti prepustiti tvrtki E-media, ima pravo na naknadno zahtijevanje ukupno dvije koncepcijske izmjene (npr. uklanjanje ili dodavanje nekog od modula, smanjivanje ili povećavanje nekog od modula i sl.).

Dizajn web stranice

Kao i u slučaju izrade koncepcije web stranice, E-media će prije početka radova naručitelju postaviti konkretna pitanja vezana za vizaul njegove buduće web stranice. Ukoliko odluči suodlučivati o njenom izgledu i iskaže svoje ideje i prijedloge, ima pravo tražiti tri naknadne izmjene u dizajnu (stilističke izmjene, promjena boja i sl.). Također, naručitelj nije dužan suodlučivati o izgledu svoje buduće web stranice, već cjelokupno osmišljavanje vizuala može prepustiti tvrtki E-media. U tom slučaju, ima pravo na ukupnu dva zahtjeva za naknadnim izmjenama (npr. stilističkim izmjenama, promjeni boja i sl.).

Funkcionalnosti web stranice

Funkcionalnosti koje će karakterizirati web stranicu bit će detaljno navedene i objašnjene u samoj službenoj ponudi, dostavljenoj prije početka izrade. Funkcionalnosti koje nisu navedene u službenog ponudi, E-media Vukovar nije dužna ugrađivati bez zasebnih službenih dogovora i definirane financijske naknade.

Besplatna tehnička podrška

Na besplatnu tehničku podršku u trajanju od mjesec dana moguće je ostvariti pravo isključivo ukoliko projekt nije izašao iz vremenskih okvira navedenih u službenoj ponudi i ugovoru. Ukoliko je implementacija projekta trajala duže nego je planirano, i bez suglasnosti E-medie, besplatna tehnička podrška nije moguća. Besplatna tehnička podrška u trajanju od mjesec dana podrazumijeva stojanje na raspolaganju za savjetovanje i pomoć u radu s novom web stranicom u trajanju od ukupno 5h (za vrijeme 30 dana), i to isključivo putem e-maila. Ukupan broj e-mailova na koje se E-media obvezuje odgovoriti za vrijeme 30 dana tehničke podrške je 10.

SVA PRAVA PRIDRŽANA
Ovi uvjeti primjenjuju se od 31.10.2011.

“E-media” informacijske usluge

Ilije Gregorića 47, 10 290 Zaprešić

MB: 97473022

OIB: 50232292222

Žiro račun (IBAN): HR2124840081107547523

SWIFT: RZBHHR2X