Zaštita i održavanje WordPress web stranica

Zaštita i održavanje web stranica uključuje sve potrebne usluge kako bi vaša WordPress web stranica bezbrižno postojala na internetu – zaštićena od napada hakera, uvijek ažurirana, dostupna i brza. Kroz naše višegodišnje iskustvo razvoja web stranica zasnovanih na WordPressu, u nastavku vam predstavljamo najvažnije stavke koje u okviru ove usluge pružamo klijentima kako bi njihove web stranice bile apsolutno sigurne, te kako bi njihov rad u svakom trenutku bio brz i stabilan.

Zašto platiti za sigurnost i održavanje vaše WordPress web stranice?

 • WordPress je najpopularniji CMS na svijetu – to znači da je u njega usmjereno jako puno pogleda, te da uvijek postoji rizik da će netko, nekada pronaći način da neopaženo uđe u vašu web stranicu.
 • Što je softver popularniji, veće su šanse da na ovaj ili onaj način bude kompromitiran (sjetimo se samo Windowsa), i to kroz propuste prisutne na segmentima koji čine njegov sastavni dio, a koji su samim time dostupni svima na tržištu.
 • Bez redovnog ažuriranja, vaša WordPress web stranica je pod velikim rizikom od hakiranja.
 • Samostalno ažuriranje web stranice je riskantno, jer sa svakom novom verzijom dolazi puno novog koda, koji može destabilizirati rad vaše web stranice.
 • Web hosting koji nudimo ne uključuje samo ažuriranje i održavanje web stranica, već omogućava i zaštitu kroz redovno provjeravanje i skeniranje u svrhu pronalaska potencijalnih virusa, firewall zaštitu, redovno ažuriranje hosting okruženja, korištenje najnovijih web development tehnologija i sl..
 • Nemoguće je posjedovati i voditi stabilnu, brzu i sigurnu web stranicu (i pomoću nje zarađivati novac), ukoliko iza nje ne stoji tim ljudi koji imaju dugoročnu strategiju održavanja. Stabilnost vaše web stranice može biti ugrožena u bilo kojem trenutku – bilo da se radi o pokušaju hakiranja, nekompatibilnosti plugina ili nekoj drugoj situaciji s kojom se nećete moći nositi samostalno.

Zašto unajmiti nas?

 • Mi smo, u svojoj srži, WordPress programeri. Razvijamo stabilne, brze i pouzdane web stranice temeljene na WordPressu, a što znači da jako dobro znamo što treba poduzeti da vaša web stranica postane neprobojna i otporna na sve “internet nepogode” današnjice.
 • Znamo da je nemoguće imati stabilnu i pouzdanu web stranicu bez čvrstih temelja u vidu snažnog hosting okruženja i stručnjaka koji vodi računa o sigurnosti i daje sve od sebe da svi softveri koji pokreću web stranicu u svakom trenutku budu ažurirani.
 • Znamo da se problem kad tad pojavi (pokušaj hakiranja, nekompatibilnost s pluginom i sl.), stoga smo uvijek na raspolaganju da se pobrinemo riješiti ga što prije, tako da posjetitelji ne stignu niti primijetiti da je on postojao.
 • Krupnije promjene na verzijama WordPressovih najvažnijih pluginova prakticiramo testirati na development verzijama web stranice – prije nego ih objavimo na stvarnima. Ovo eliminira mogućnost privremene nedostupnosti web stranica, a našu uslugu čini pouzdanijom.

 

Redovito ažuriranje

Redovito ažuriranje WordPressa, teme i pluginova osnova je stabilne, brze i sigurne web stranice. Novija verzija WordPressa dolazi otprilike svakih 15ak dana, dok se velike promjene u verzijama događaju otprilike svakih 2-3 mjeseca.

PHP 7

Naša specijalizirana hosting usluga koristi isključivo PHP 7 - po svim mjerilima, verzija 7 dvostruko je brža od prethodne verzije 5. Također, PHP 7 zahtjeva moderne programerske prakse, pa stare web stranice sa zastarjelim programskim kodom ovdje nemaju što tražiti.

Varnish caching engine

Varnish nećete često pronaći kod naše konkurencije - on je web akcelerator koji koriste portali poput New York Times-a, The Guardiana, Facebooka, Twittera, Vimea, itd. Pomoću Varnisha na našim serverima vaše web stranice će "letjeti".

Cluster server sa failover tehnologijom

Ako jedan server zakaže - preuzima drugi. Naši serveri sastavljeni su u tzv. cluster, gdje jedan server uvijek stoji spreman za preuzimanje zadataka prvog, ako zatreba. Na ovaj način, gotovo se eliminira "downtime" - vrijeme nedostupnosti web stranice.

Dvostupanjski login

Dvostupanjski login omogućava prijavu na administratorsku ploču WordPress-a u dva koraka (stupnja) - eliminirajući brute force napade i mogućnost da netko "probije" vašu korisničku šifru. Dvostupanjski login koristi kombinaciju vašeg korisničkog imena, lozinke i vašeg pametnog telefona.

WordPress firewall

Uloga WordPress firewalla je višestruka - od blokiranja hacking napada, filtriranja malicioznih IP adresa, blokiranje pristupa administratorskoj ploči, te slanje e-mail obavijesti u realnom vremenu o statusu sigurnosti WordPress instalacije.

Real-time skeniranje ranjivosti

Real-time skeniranje ranjivosti je skeniranje datoteka WordPress instalacije i pluginova, te provjera njihovog integriteta. Rezultat je sigurna WordPress instalacija čista od "crva" i virusa. Također, real-time skeniranje u svakom trenutku pruža uvid u bilo kakve postojeće ranjivosti datoteka na serveru.

Dnevni backup (na matični server i Google Drive)

Backup se odvija se na dvije razine - prvi se radi pomoću R1 soft restore aplikacije, gdje je moguće dohvatiti sve datoteke vaše web stranice za zadnjih 14 promjena, te ih vratiti na hosting račun ili preuzeti na vaše računalo. Druga razina backupa dnevno arhivira kompletnu web stranicu (datoteke i bazu) na servis Google Drive.

SSL certifikat

SSL omogućava sigurnost razmjene komunikacije između web stranice i korisnika, a čime se praktički onemogućava da netko otkrije vaše korisničke podatke za prijavu, ili, ako posjedujete web dućan, otkrije podatke vaših kupaca. Također, SSL certifikat potvrđuje identitet vaše web stranice i onemogućava lažno predstavljanje SPAM stranica kao vaše.

Ticketing sustav za podršku

Ticketing sustav na Webizrada.org omogućava da na jednostavan način i u što kraćem roku dobijete potrebnu pomoć za vašu hosting uslugu, te postavite bilo kakva pitanja koja imate vezana uz sigurnost i stabilnost vaše web stranice. Ticketing sustav također vam omogućava da u svakom trenutku imate uvid u sva vaša ranije postavljane pitanja i odgovore.

SSL/TLS enkripcija e-mail komunikacije

SSL/TLS enkripcija e-mail komunikacije sprječava zlonamjerne hakere da ukradu podatke o vašim e-mail adresama, te se "ubace" u komunikaciju između vas i trećih strana, te se lažno predstave i komuniciraju umjesto vas. Općenito, SSL/TLS enkripcija onemogućava praćenje i čitanje vaše e-mail komunikacije od strane zlonamjernih hakera.

cPanel, SpamAssasin

Uz svaki paket zaštite i održavanja dolazi hosting sučelje sa cPanel aplikacijom, te nizom kvalitetnih web aplikacija, poput SpamAssasina, IP blockera, IP hotlink, itd. Sve aplikacije se redovito ažuriraju na najnovije verzije.
 • Mario Župan, vlasnik tvrtke Worldnet

  "Napokon se mogu mirno posvetiti svome poslu"

  Nakon što smo web stranicu migrirali na hosting račun uz koji nam se pruža i usluga zaštite i održavanja, nismo imali niti jedan problem s performansama weba. Najvažnije od svega - ne moram brinuti ni za što, mogu se fokusirati na svoj vlastiti posao. Sviđa mi se vaša usluga i preporučam ju svima koji se žele riješiti svakodnevnih problema oko samostalnog upravljanja web stranicom, ili jednostavno traže stručnjaka koji će se pobrinuti za njihov WordPress web. 

Želite zaštititi svoju WordPress web stranicu?

Javite nam se putem e-mail adrese info@webizrada.org ili broja telefona +385 91 455 1066. Naš tim vam stoji na raspolaganju.