Zašto morate imati Facebook Like Tab?

Popularnost socijalnih mreža svakodnevno rapidno raste i danas su rijetki oni koji nastoje ostati netaknuti trendovima virtualnog druženja. Najčešće se govori o Facebooku – platformi koja broji nekoliko milijuna članova, a koju su mnogi biznisi prepoznali kao nepresušiv izvor novih klijenata. Za pametne i razborite Facebook nije mjesto gdje visi nekoliko milijuna besposličara, već platforma koja se u različitim segmentima i na raznorazne načine uspješno koristi za poboljšanje milijuna poslovanja širom svijeta. Facebook Like Tab je jedan od tih segmenata, a ovo je članak koji će vam ponuditi razloge da ga i vi imate.

Mnogim našim klijentima uopće nije jasno za što točno služi Facebook Like Tab ili takozvana stranica dobrodošlice (welcome page) i mi ih zbog toga ne krivimo. Like Tabu se u svijetu online marketinga naših prostora premalo pozornosti posvećuje, što smatramo kardinalnom greškom, jer njegov potencijal, ako se ispravno koristi, može biti jači od potencijala web stranice. Profesionalno osmišljena stranica dobrodošlice interaktivna je platforma, čiji je smisao

  • pružiti posjetitelju bolju orijentaciju o vašem poslovanju, objašnjavajući tko ste i čime se bavite,
  • naglasiti vaše prednosti i time ohrabriti posjetitelja da lajka vašu stranicu,
  • jačati imidž i osobitost vašeg branda ,
  • pokazati da potencijal Facebooka shvaćate ozbiljno, po čemu ćete posjetitelju biti bliski,a zbog čega on jednostavno neće moći odoljeti postati vašim obožavateljem.

Dakle, o tome se radi – zaintrigirati posjetitelja i učiniti ga fanom vašeg poslovanja i usluga! Jednom kad su, kliknuvši LIKE na vašem Tabu, postali vaši obožavatelji, propušteni su kroz vrata vašeg svijeta i time postali aktivni članovi virtualne zajednice koja stvara čvrst temelj vašeg poslovanja. Svi biznisi vape za što dostupnijom ciljnom publikom, a vaša je vama, nakon što na vlastitu inicijativu pristanu biti dio vaše mreže, na dohvat ruke, a time i predmet obraćanja i interakcije kad god to poželite.

Zasigurno vas zanima koji su najbolji načini i sredstva da zagolicate maštu svog posjetitelja, do te mjere da ne može dočekati kliknuti na tipku LIKE i postati dijelom vašeg poslovnog svijeta. Stručnjaci naglašavaju da prednost treba dati natječajima, promociji besplatnog sadržaja, aktualnostima po pitanju najnovijih aktivnosti i proizvoda, jasno artikuliranim prednostima nad vašom konkurencijom, ali i privlačnom dizajnu. Ne zaboravite, vaša stranica dobrodošlice ne smije biti nakićena kao božićno drvce, već mjesto koje strateški osmišljenim i raspoređenim sadržajem ispunjava prethodno navedena četiri uvjeta da zarobite posjetiteljevu pozornost, učinite ga obožavateljem vašeg poslovanja, a samim tim i potencijalnim kupcem vaših usluga.

Pred vama su primjeri profesionalno osmišljenih stranica dobrodošlice iz riznice naših referenci, koje su predstavljale značajne alate za implementaciju zasebnih projekata, a time bile i važno sredstvo njihove uspješnosti. Sve ostale, proizišle iz naše radionice, pogledajte ovdje.